Antena 3 CNN Externe SUA acordă 12 milioane de dolari ca ajutor umanitar pentru sirieni

SUA acordă 12 milioane de dolari ca ajutor umanitar pentru sirieni

SUA acordă 12 milioane de dolari ca ajutor umanitar pentru sirieni
Sursa foto: Foto: Intact Images/EPA
de M.Z.    |    03 Aug 2012   •   14:20

Barack Obama a aprobat joi acordarea a 12 milioane de dolari ca ajutor umanitar suplimentar pentru susţinerea sirienilor care se confruntă cu "atrocităţile oribile" ale preşedintelui Bashar al-Assad.

Cu această nouă tranşă, un total de 76 milioane de dolari reprezentând hrană, apă, medicamente, haine şi kituri de igienă personală au fost acordate unui număr de 1,5 milioane de persoane din Siria, a precizat Casa Albă într-un comunicat, informează AFP.

De asemenea, Casa Albă înnoieşte în comunicatul său apelul către preşedintele Bashar al-Assad de a ceda puterea pentru a favoriza o tranziţie politică paşnică în Siria şi îşi reafirmă angajamentul de a lucra alături de opoziţia siriană şi partenerii săi pentru a pune capăt conflictului.

Statele Unite au asigurat deja că îi vor susţine pe rebelii sirieni cu ajutoare umanitare şi mijloace de comunicaţii, însă s-au abţinut de la a furniza ajutor militar opozanţilor regimului Assad.

Miercuri, posturile de televiziune americane au raportat că Barack Obama a semnat recent un document secret ce autorizează o susţinere clandestină pentru rebelii sirieni, o informaţie care nu a fost comentată de Casa Albă.




×
Subiecte în articol: Barack Obama ajutor umanitar Siria
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close