Antena 3 CNN Externe SUA acordă un nou ajutor umanitar Siriei, în valoare de 45 de milioane de dolari

SUA acordă un nou ajutor umanitar Siriei, în valoare de 45 de milioane de dolari

SUA acordă un nou ajutor umanitar Siriei, în valoare de 45 de milioane de dolari
Sursa foto: Foto: Mediafax/AFP
29 Sep 2012   •   11:22

Secretarul de Stat american Hillary Clinton a anunţat vineri un nou ajutor umanitar şi o nouă susţinere pentru opoziţia civilă siriană în valoare totală de 45 de milioane de dolari, relatează AFP.
   
"Astăzi am anunţat un ajutor adiţional de 30 de milioane de dolari pentru a ajuta (populaţia) să obţină hrană, apă, pături şi servicii medicale de bază", a declarat Clinton, în cadrul unei întâlniri restrânse a Prietenilor Siriei în timpul Adunării generale a ONU.
   
Acest nou ajutor ridică în total asistenţa umanitară americană pentru populaţia siriană la 130 milioane de dolari.
   
"Anunţ de asemenea acordarea a 15 milioane de dolari suplimentari pentru a susţine grupurile civile ale opoziţiei siriene, ridicând susţinerea noastră totală pentru opoziţia nearmată la aproape 45 milioane de dolari", a continuat secretarul de Stat.
   
Clinton a făcut aceste anunţuri în faţa a aproximativ 20 de reprezentanţi ai statelor membre ale Grupului prietenilor Siriei şi în faţa a nouă opozanţi sirieni ai regimului Bashar al-Assad veniţi să explice grupului care le sunt necesităţile pe teren.
   
Scopul acestei întâlniri, conform diplomaţilor americani, este susţinerea rebeliunii siriene pentru ca aceasta să se poată "proteja şi apăra". Totuşi, Washington continuă să excludă furnizarea de arme.
   
Refuzând orice ajutor militar direct şi orice intervenţie armată în Siria, Statele Unite s-au rezumat la un "ajutor non-letal" (echipamente de comunicaţii, formare...).
   
Conflictul din Siria s-a soldat în 28 de luni cu aproximativ 30.000 de morţi conform unui ONG, cel puţin 1,2 milioane de refugiaţi în ţară şi 300.000 în ţările vecine.
   
Însă nicio soluţie nu este întrevăzută din cauza diviziunilor internaţionale între partizanii plecării regimului Bashar al-Assad, în frunte cu Statele Unite şi apărătorii regimului, printre care Rusia, China şi Iran.

×
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close