Antena 3 Externe SUA acuză Rusia de încălcarea sancțiunilor ONU împotriva Coreei de Nord

SUA acuză Rusia de încălcarea sancțiunilor ONU împotriva Coreei de Nord

03 Aug 2018   •   21:51
SUA acuză Rusia de încălcarea sancțiunilor ONU împotriva Coreei de Nord

Ambasadoarea Statelor Unite la ONU, Nikki Halley, a acuzat vineri Rusia de încălcarea sancţiunilor împotriva Coreei de Nord, informează Reuters. "Rapoartele credibile despre încălcarea de către Rusia a rezoluţiilor Consiliului de Securitate al ONU privind muncitorii nord-coreeni din străinătate sunt foarte îngrijorătoare. Vorbitul e ieftin - Rusia nu poate susţine sancţiunile din vorbe în Consiliu de Securitate, doar pentru a le încălca prin acţiuni", a comunicat ea. 

Surse diplomatice au declarat agenţiei Reuters că SUA au cerut Consiliului de Securitate să adauge pe lista neagră o bancă rusească, un bancher nord-coreean de la Moscova şi două companii-paravan pentru principala bancă de schimb a Coreei de Nord. Trezoreria Statelor Unite anunţase vineri sancţiuni împotriva aceloraşi entităţi. 

Serghei Riabkov, adjunct al ministrului rus de externe, a reacţionat la sancţiunile americane printr-o declaraţie în care arată că "chiar şi politicienii din SUA, care suferă de o formă deosebit de acută de rusofobie, au început să accepte că încercările de a face presiuni asupra Rusiei nu funcţionează". 

Joi, cotidianul Wall Street Journal publicase un articol în care susţinea că Rusia primeşte mii de lucrători nord-coreeni şi le acordă permise de muncă noi, încălcând astfel sancţiunile ONU. Ambasadorul Rusiei în Coreea de Nord, Alexandr Maţegora, a dezminţit vineri aceste afirmaţii.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
x close