Antena 3 Externe Preşedintele Joe Biden anunţă retragerea trupelor SUA din Afganistan până pe 11 septembrie

Preşedintele Joe Biden anunţă retragerea trupelor SUA din Afganistan până pe 11 septembrie

de Adrian Iclozan    |    13 Apr 2021   •   23:58
Preşedintele Joe Biden anunţă retragerea trupelor SUA din Afganistan până pe 11 septembrie hepta

Preşedintele american Joe Biden anunţă miercuri că trupele americane vor părăsi Afganistanul până pe 11 septembrie, afirmă surse oficiale citate de presa internaţională.

Acest nou termen-limită pentru încetarea prezenței militare a SUA în această ţară va coincide cu cea de-a 20-a comemorare a atacurilor de la World Trade Center şi de la Pentagon, derulate de terorişti Al Qaida la bordul a patru avioane, în data de 11 septembrie 2001.

Termenul de retragere anterior, 1 mai 2021, convenit de Administraţia Trump cu talibanii, era dificil de respectat, potrivit președintelui Biden.

Oficialii SUA şi ai NATO au arătat că, până în prezent, talibanii nu şi-au respectat angajamentele de reducere a violenţelor din ţară.

Un oficial american de rang înalt a menţionat că talibanii au fost avertizaţi că, dacă atacă trupele americane în timpul retragerii, vor primi o ripostă puternică.

Conform sursei citate, actualul lider de la Casa Albă a hotărât că o retragere "în grabă" ar pune trupele americane în pericol şi nu ar fi o opţiune viabilă.

O analiză a opţiunilor Americii a stabilit că anul acesta este momentul oportun pentru a întoarce pagina unui conflict de 20 de ani şi a canaliza resursele SUA către ameninţări mai acute.

SUA au pierdut în Afganistan peste 2.000 de militari şi au cheltuit miliarde de dolari pentru a susţine prezenţa trupelor americane în această ţară.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close