Antena 3 CNN Externe SUA: Al-Qaeda încearcă să pornească războiul între India şi Pakistan

SUA: Al-Qaeda încearcă să pornească războiul între India şi Pakistan

SUA: Al-Qaeda încearcă să pornească războiul între India şi Pakistan
Sursa foto: india pakistan
21 Ian 2010   •   02:38


Un ?sindicat al operatorilor de terorism" coordonat de al-Qaeda încearcă să destabilizeze Asia de Sud şi să declanşeze un conflict între India şi Pakistan, a avertizat SUA.
În timpul unei vizite la New Delhi, secretarul american al Apărării Robert Gates a lăudat "marea reţinere şi conducerea de stat" a Indiei după atacurile din 2008 de la Mumbai, dar a avertizat că "răbdarea indiană va fi limitată dacă vor mai exista alte atacuri".
Atacurile din Mumbai, care au dus la moartea a 166 persoane în noiembrie 2008, au fost efectuate de grupul separatis Lashkar-e-Taiba din Pakistan, care a avut legături cu serviciile de informaţii pakistaneze. Acest grup a fost identificat de Gates ca una din cele trei organizaţii din Asia de Sud care acţionează " sub umbrela al-Qaeda".
Acesta arăta că Lashkar-e-Taiba, talibanii din Afganistan şi Tehrik-e-Taliban din Pakistan încearcă ?să destabilizeze nu doar Afganistan, sau Pakistan, ci întreaga regiune, prin provocarea unui conflict, posibil între India şi Pakistan prin acţiune provocatoare".
Gates a subliniat "magnitudinea ameninţării" în Asia de Sud pentru a încuraja India şi Pakistan să coopereze.
"Este periculos să identifici unul din acest grupuri şi să spui 'dacă batem grupul, atunci vom rezolva problema', deoarece ele sunt într-un sindicat al operatorilor de terorism menit a destabiliza întreaga regiune" .

India şi Pakistan au luptat trei războaie de la căpătarea independenţei, în 1947.

Antena3.ro

×
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close