Antena 3 CNN Externe SUA. Amendament la Legea Spionajului, special pentru pedepsirea lui Julian Assange, introdus de republicani

SUA. Amendament la Legea Spionajului, special pentru pedepsirea lui Julian Assange, introdus de republicani

SUA. Amendament la Legea Spionajului, special pentru pedepsirea lui Julian Assange, introdus de republicani
Sursa foto: Foto: zombiesoup.net
13 Dec 2010   •   11:28

Republicanii americani vor să introducă un amendament la Legea Spionajului special pentru a-l acuza pe Julian Assange în cazul dezvăluirilor WikiLeaks. După cum se bănuia, Legea americană a Spionajului nu a putut fi folosită în acest sens, atunci când guvernul federal american a încercat să oprească publicarea în ziarul The New York Times a documentelor referitoare la acţiunile Pentagonului. Publicarea numelor militarilor sau a informatorilor serviciilor secrete va fi ilegală dacă acest amendament, introdus de republicanul Peter King şi denumit “Enforcing Lawful Dissemination”, va fi adoptat.

În curând King va conduce Comitetul Serviciilor Secrete americane. Dezbaterilr în privinţa amendamentului la Legea americană a Spionajului vor începe în această săptămână, relatează Newser.com. “WikiLeaks reprezintă un pericol clar la adresa siguranţei naţionale, iar Julilan Assange, un duşman al Statelor Unite, ar trbui acuzat prin intermediul Legii Spionajului”, a declarat Peter King, în momentul în care a depus amendamentul.

×
Subiecte în articol: amendament Julian Assange wikileaks
Parteneri
Avarie majoră în rețeaua de termoficare operată de Termoenergetica
x close