Antena 3 CNN Externe SUA amenință cu un nou război. ”Oamenii suferă și mor. Avem multe opțiuni, inclusiv una militară”

SUA amenință cu un nou război. ”Oamenii suferă și mor. Avem multe opțiuni, inclusiv una militară”

SUA amenință cu un nou război. ”Oamenii suferă și mor. Avem multe opțiuni, inclusiv una militară”
12 Aug 2017   •   08:15

Preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, a declarat vineri presei că "avem multe opţiuni privind Venezuela, inclusiv o posibilă opţiune militară dacă este necesar", informează Reuters. 

Trump a declarat că în Venezuela "oamenii suferă şi mor". Reuters reaminteşte că în ultimele patru luni de proteste şi-au pierdut viaţa peste 120 de venezueleni. 

Departamentul american al apărării a făcut însă cunoscut, printr-un purtător de cuvânt, că nu a primit de la Casa Albă niciun ordin privind Venezuela, iar Trump nu a dat alte detalii. 

Ministrul venezuelean al apărării, Vladimir Padrino, a declarat televiziunii naţionale că ameninţarea cu o intervenţie militară este "un act de nebunie" şi că va urma o declaraţie oficială pe această temă. 

Preşedintele venezuelean, Nicolas Maduro, anunţase joi că doreşte să discute cu Trump, care a impus sancţiuni împotriva regimului de la Caracas. "Dacă el este atât de interesat de Venezuela, eu sunt aici, eu sunt şeful a ceea ce-l interesează", a subliniat Maduro, într-un discurs în faţa noii adunări constituante. Nerecunoscut de opoziţie şi de ţările occidentale, acest for adunare l-a confirmat în unanimitate în funcţia de preşedinte. 

Vineri, Casa Albă a anunţat că Maduro a solicitat o convorbire telefonică cu Trump, dar preşedintele american a refuzat şi declarat că va discuta cu omologul său venezuelean când în Venezuela se va restabili democraţia. 

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: SUA Venezuela razboi
Parteneri
Primele rezultate ale anchetei de la Spitalul Sfântul Pantelimon
x close