x close

SUA amenință cu un nou război. ”Oamenii suferă și mor. Avem multe opțiuni, inclusiv una militară”

12 Aug 2017   •   08:15
SUA amenință cu un nou război. ”Oamenii suferă și mor. Avem multe opțiuni, inclusiv una militară”

Preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, a declarat vineri presei că "avem multe opţiuni privind Venezuela, inclusiv o posibilă opţiune militară dacă este necesar", informează Reuters. 

Trump a declarat că în Venezuela "oamenii suferă şi mor". Reuters reaminteşte că în ultimele patru luni de proteste şi-au pierdut viaţa peste 120 de venezueleni. 

Departamentul american al apărării a făcut însă cunoscut, printr-un purtător de cuvânt, că nu a primit de la Casa Albă niciun ordin privind Venezuela, iar Trump nu a dat alte detalii. 

Ministrul venezuelean al apărării, Vladimir Padrino, a declarat televiziunii naţionale că ameninţarea cu o intervenţie militară este "un act de nebunie" şi că va urma o declaraţie oficială pe această temă. 

Preşedintele venezuelean, Nicolas Maduro, anunţase joi că doreşte să discute cu Trump, care a impus sancţiuni împotriva regimului de la Caracas. "Dacă el este atât de interesat de Venezuela, eu sunt aici, eu sunt şeful a ceea ce-l interesează", a subliniat Maduro, într-un discurs în faţa noii adunări constituante. Nerecunoscut de opoziţie şi de ţările occidentale, acest for adunare l-a confirmat în unanimitate în funcţia de preşedinte. 

Vineri, Casa Albă a anunţat că Maduro a solicitat o convorbire telefonică cu Trump, dar preşedintele american a refuzat şi declarat că va discuta cu omologul său venezuelean când în Venezuela se va restabili democraţia. 

Sursă: Agerpres

Citeşte mai multe despre:

SUA Venezuela razboi
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati