Antena 3 CNN Externe SUA. Americanii nu mai au încredere în mass-media. Proporţia a ajuns la 60%

SUA. Americanii nu mai au încredere în mass-media. Proporţia a ajuns la 60%

SUA. Americanii nu mai au încredere în mass-media. Proporţia a ajuns la 60%
Sursa foto: Foto: Mediafax/AFP
22 Sep 2012   •   15:39

Proporţia americanilor care nu au încredere în mass-media nu încetează să crească începând din 2004 şi a ajuns la nivelul record de 60%, potrivit unui sondaj publicat vineri de institutul Gallup, informează AFP.
   
Potrivit anchetei sociologice, ce a fost realizată în perioada 6-9 septembrie şi care a luat în calcul răspunsurile a 1.017 adulţi, 60% din americani sunt de părere că marile instituţii de presă nu publică informaţiile în întregime, cu exactitate şi în mod corect, proporţie ce este un record pentru un an în care au loc alegeri prezidenţiale.   
   
Diferenţa de 20 de puncte dintre procentajul opiniilor negative şi cel al opiniilor pozitive este la cel mai înalt nivel de când institutul de sondaje a început să realizeze periodic astfel de studii, în anii '90.
   
Potrivit Gallup, peste jumătate dintre americani aveau încredere în mass-media înainte de 2004, proporţie care a ajuns chiar la 72% în anii '70.
   
Sondajul arată că 39% din persoanele intervievate se declară interesate de actualitate, o proporţie în creştere faţă de anul trecut, dar inferioară celei din 2008, când 43% din americani erau interesaţi de chestiunile de actualitate, în timpul precedentei campanii electorale.
   
Un sondaj Gallup realizat anul trecut arăta că majoritatea americanilor considerau că presa este partizană - 47% erau de părere că informaţiile erau de orientare "liberală", în timp ce 13% le considerau prea "conservatoare".

×
Subiecte în articol: SUA mass-media americani incredere nivel presa
Parteneri
Firea și Burduja sunt noii candidați la Primăria Capitalei
x close