Antena 3 CNN Externe SUA ar putea ataca Coreea de Nord, pentru a elimina amenințarea nucleară. Planul președintelui Donald Trump

SUA ar putea ataca Coreea de Nord, pentru a elimina amenințarea nucleară. Planul președintelui Donald Trump

SUA ar putea ataca Coreea de Nord, pentru a elimina amenințarea nucleară. Planul președintelui Donald Trump
Sursa foto: Foto: Facebook / Donald J. Trump
de S.T.    |    02 Mar 2017   •   09:14

Casa Albă analizează, în cadrul unei revizuiri a strategiei, posibilitatea unei schimbări a regimului de la Phenian sau a unei intervenţii militare cu scopul de a pune capăt ameninţării nucleare nord-coreene, potrivit unor surse citate în ediţia de miercuri de Wall Street Journal, relatează Fox News.

Preşedintele Donald Trump a luat măsuri pentru a-şi asigura aliaţii din regiune, îngrijoraţi de evoluţiile din Coreea de Nord, că nu va abandona acordurile care susţin de decenii politica americană în Asia.

În urma promisiunii lui Trump de a opri Phenianul să mai testeze vreodată vreo rachetă balistică şi în baza acestei revizuiri a strategiei, care datează de două săptâmâni, unii analişti se aşteaptă la o schimbare în politica americană.

Această revizuire are loc în contextul unor evenimente care au tensionat recent stabilitatea în regiunea. Coreea de Nord a lansat luna trecută o rachetă balistică în Marea Japoniei, iar fratele vitreg al liderului nord-coreean Kim Jong-un a fost asasinat în Malaysia.

×
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close