Antena 3 CNN Externe SUA ar putea da Ucrainei arme pentru a lovi aerodromurile rusești

SUA ar putea da Ucrainei arme pentru a lovi aerodromurile rusești

Statele Unite sunt gata să ia în considerare posibilitatea de a furniza Ucrainei arme cu rază medie de acțiune capabile să atace aerodromurile din Rusia.

SUA ar putea da Ucrainei arme pentru a lovi aerodromurile rusești
Sursa foto: Getty Images
de Alexandra Ionescu    |    13 Apr 2022   •   11:30

Acest lucru a fost anunțat la o întâlnire cu un grup de observatori militari, secretarul adjunct al Apărării al SUA, Kathleen Hicks.

„Da, vom continua să analizăm tipurile de arme pe care ucrainenii le cer pentru a le oferi un pic mai multă rază de acțiune și distanță”, a spus Hicks ca răspuns la o întrebare despre dacă Washingtonul ar fi gata să exploreze opțiunea transferul de arme la Kiev, permițând potențial lovirea aerodromurilor militare din Rusia.

Cu toate acestea, ea nu a oferit mai multe detalii despre tipul de arme.

"Până când aceste pachete nu vor fi anunțate, nu aș dori să discut mai multe despre ele. Dar cu siguranță veți afla mai multe în zilele următoare", a spus Hicks.

Ea a fost întrebată dacă asta înseamnă că Statele Unite sunt pregătite să ia în considerare posibilitatea de a furniza Ucrainei arme cu rază de acțiune mai mare decât cele care au fost transferate până acum.

„Răspunsul este da”, a spus Hicks, potrivit Voice of America.

În plus, ea a confirmat că partea americană va continua să furnizeze informații secrete ucrainene.

"Știm că sprijinul de informații pe care îl oferim este vital. om continua să facem acest lucru", a spus Hicks.

Hicks a mai explicat că Statele Unite vor continua să aprovizioneze Ucraina cu muniție.

Astăzi, administrația președintelui american Joe Biden este așteptată să anunțe miercuri încă 750 de milioane de dolari în asistență militară pentru Ucraina pentru lupta sa împotriva forțelor ruse, potrivit Reuters.

Casa Albă a declarat săptămâna trecută că a oferit Ucrainei peste 1,7 miliarde de dolari în asistență de securitate de la invazia Ucrainei din 24 februarie, pe care Rusia o numește o „operație militară specială”.

Separat, Pentagonul va găzdui miercuri lideri din cei mai importanți opt producători de arme din SUA pentru a discuta despre capacitatea industriei de a satisface nevoile de arme ale Ucrainei dacă războiul cu Rusia durează ani, au declarat pentru Reuters două persoane familiare cu întâlnirea.

×
Subiecte în articol: Rusia Război Ucraina SUA arme
Parteneri
Sondaj CURS: Trei candidaţi despărţiţi de doar 4% la PMB
x close