Antena 3 CNN Externe VIDEO declasificat: Cum testa armata SUA arme biologice pe propria populaţie

VIDEO declasificat: Cum testa armata SUA arme biologice pe propria populaţie

VIDEO declasificat: Cum testa armata SUA arme biologice pe propria populaţie
de S.T.    |    14 Oct 2015   •   19:48

Din 1949 până în 1969, guvernul Statelor Unite a făcut cel puţin 239 de teste pe civilii americani, pentru a simula atacuri cu arme biologice.

Business Insider scrie că autorităţile foloseau atunci ceea ce credeau ca sunt nişte "simulanţi” inofensivi ai unor arme biologice reale.

Leonard Cole, autorul volumului de investigatii „Clouds of Secrecy: The Army’s Germ Warfare Tests Over Populated Areas”, a declarat că toate acele bacterii sunt în prezent "considerate patogene”, astfel că pot provoca boli.

Un videoclip din 1952 declasificat recent de guvernul american ilustrează capacităţile SUA de la acea vreme de a folosi arme biologice şi modul în care testele desfăşurate în zone populate au ajutat armata americană să îşi dezvolte strategiile.

Leonard Cole susţine că Forţele Navale ale Statelor Unite pot lansa un atac biologic sau chimic "oriunde în cele trei sferturi ale suprafeţei Pământului acoperite cu apă", dar şi pe distanţe de sute de kilometri pe uscat.

Clipul de mai sus demonstrează cât de eficient ar fi fost un atac biologic adevărat: particulele au acoperit peste 30.000 de kilometri pătraţi, potrivit lui Leonard Cole.

Guvernul american a folosit inclusiv submarine în timpul experimentelor.

Informatiile sunt cunoscute încă din anii '70, dar clipul a fost declasificat luna trecută.

×
Subiecte în articol: armata SUA americani
Parteneri
Programul magazinelor mari din România, de Paște
x close