Antena 3 CNN Externe SUA. Atacurile cibernetice ar putea deveni în curând motiv de război

SUA. Atacurile cibernetice ar putea deveni în curând motiv de război

SUA. Atacurile cibernetice ar putea deveni în curând motiv de război
Sursa foto: Foto: madmikesamerica.com
31 Mai 2011   •   18:07
Atacurile cibernetice pot deveni acte de război. Mai exact, Pentagonul consideră că atacarea reţelelor informatice de către o altă ţară poate fi interpretat ca un act de război. Aceasta concluzie deschide pentru prima dată posibilitatea ca Statele Unite să răspundă cu forţă armată tradiţională la acest gen de atac, conform Wall Street Journal.

Prima strategie informatică a Pentagonului reprezintă o tentativă de a face faţă unei lumi în care şi un simplu hacker poate reprezenta o ameninţare la fel de mare ca armata unei ţări, în condiţiile în care acesta ar încerca să acceseze şi să modifice reţele ale reactoarelor nucleare, metroului sau reţelei de conducte americane.

Pentagonul doreşte, astfel, să îi avertizeze pe potenţialii adversari asupra consecinţelor unui asemenea atac asupra Statelor Unite.

Concluzia Pentagonului vine în urma atacurilor recente asupra sistemelor Pentagonului, sabotarea programului nuclear al Iranului prin virusul informatic Stuxnet sau acţiunea care a vizat reţeaua informatică a companiei de armament Lockheed Martinn

În plus, acest subiect va deschide o dezbatere legată de metode de a identifica originea unui atac sau criteriile pentru a considera sabotarea unor sisteme destul de serioasă pentru a constitui act de război.

×
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close