SUA au încercat fără succes eliberarea ostaticului deţinut în Yemen de Al-Qaida, confirmă Pentagonul

de A.M.P    |    04 Dec 2014   •   20:38
SUA au încercat fără succes eliberarea ostaticului deţinut în Yemen de Al-Qaida, confirmă Pentagonul Foto: reportergary.com

Statele Unite au efectuat operaţiuni în încercarea de a elibera mai mulţi ostatici reţinuţi în Yemen de reţeaua teroristă Al-Qaida în Peninsula Arabia, confirmă Departamentul american al Apărării, precizând că americanul Luke Somers nu a fost găsit, informează AFP.
   
"De curând, Statele Unite au efectuat o operaţiune pentru eliberarea mai multor ostatici, inclusiv a americanului Luke Somers, deţinuţi în Yemen de filiala regională a reţelei Al-Qaida. (...) Au fost eliberaţi mai mulţi ostatici, dar alţii, printre care domnul Somers, nu se aflau în clădirile vizate", a declarat John Kirby, purtătorul de cuvânt al Pentagonului.
   
Surse anunţaseră, joi dimineaţă, că unităţi speciale yemenite şi comandouri americane au efectuat la sfârşitul lunii noiembrie o operaţiune împotriva unor combatanţi Al-Qaida, în provincia Hadramaut, situată în sud-estul Yemenului, în scopul eliberării unor ostatici.
   
Organizaţia teroristă Al-Qaida în Peninsula Arabia (AQPA) a ameninţat joi, într-o înregistrare video, că îl va executa pe ostaticul american Luke Somers, un fotoreporter în vârstă de 33 de ani. Naser ben Ali al-Ansi, un reprezentant al grupului terorist, ameninţă că ostaticul va fi executat în trei zile dacă Statele Unite nu dau curs revendicărilor.
  

x close