Antena 3 CNN Externe SUA au încheiat Acordul Atomic cu mai multe ţări membre NATO, printre care şi România

SUA au încheiat Acordul Atomic cu mai multe ţări membre NATO, printre care şi România

SUA au încheiat Acordul Atomic cu mai multe ţări membre NATO, printre care şi România
13 Ian 2009   •   11:44

George W. Bush, preşedintele american în exerciţiu, a aprobat Acordul Atomic încheiat cu mai multe ţări membre NATO, printre care şi România.
Potrivit unui comunicat al Casei Albe, Bush a declarat: "Am decis că aplicarea Acordului Atomic, inclusiv cooperarea şi comunicarea informaţiilor secrete în acest domeniu, cu privire la noile state, nu va constitui un risc la adresa securităţii şi apărării comune".
Preşedintele în exerciţiu al SUA a adăugat: "Aprob acest Acord cu privire la noile state. Autorizez Departamentul Apărării să coopereze cu noile state semnatare ale Acordului Atomic în cadrul NATO ".
"Sunt de asemenea onorat să îmi transmit aprobarea, autorizarea şi hotărârea în ceea ce priveşte Acordul Atomic cu privire la noile ţări, alături de o copie a memorandumului pentru secretarul Apărării", a mai precizat Bush, potrivit Mediafax.
Acordul Atomic permite transferul de informaţii atomice, dar nu şi de arme, material nuclear sau echipament. Tările semnatare ale Acordului Atomic sunt Bulgaria, Estonia, Letonia, Lituania, România, Slovacia şi Slovenia.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: George W. Bush
Parteneri
Datoria neştiută de 7.200 lei pe care fiecare român o are
x close