SUA au ridicat nivelul alertei de securitate. Autorităţile vor publica un raport despre tehnicile de interogare utilizate de CIA

de D.D.    |    09 Dec 2014   •   08:25
SUA au ridicat nivelul alertei de securitate. Autorităţile vor publica un raport despre tehnicile de interogare utilizate de CIA Foto: www.usnews.com

Nivelul alertei de securitate a fost ridicat la instalaţii americane din întreaga lume înainte de publicarea unui raport parlamentar privind tehnicile de interogare utilizate CIA în lupta împotriva terorismului în urma atentatelor de la 11 septembrie, a anunţat Casa Albă, potrivit BBC News online.
   
Un purtător de cuvânt al preşedinţiei americane a declarat că ambasadele şi alte instalaţii adoptă măsuri de precauţie, în urma "unor indicii" cu privire la "un risc mai mare".

Un rezumat de 480 de pagini al raportului întocmit de Senatul american urmează să fie dat publicităţii marţi.
   
Documentul urmează să ofere detalii despre campania Agenţiei Centrale americane de Informaţii (CIA) în lupta împotriva reţelei teroriste Al-Qaida, în urma atentatelor comise pe 11 septembrie 2001 în Statele Unite.
   
Sunt aşteptate atât detalii despre metode controversate utilizate de agenţi operativi CIA într-un efort de a obţine informaţii de la "suspecţi foarte valoroşi", cât şi recunoaşterea faptului că aceste interogatorii în forţă nu au condus la rezultatele dorite.
   
Raportul integral, de aproximativ 6.000 de pagini, întocmit de către Comisia pentru Informaţii din cadrul Senatului, rămâne clasificat. Rezumatul de 480 de pagini este făcut public de către democraţii din Comisie.
 

x close