Antena 3 CNN Externe SUA avertizează Phenianul: Atitudinea provocatoare la adresa Coreei de Sud nu va hrăni poporul, din contră

SUA avertizează Phenianul: Atitudinea provocatoare la adresa Coreei de Sud nu va hrăni poporul, din contră

SUA avertizează Phenianul: Atitudinea provocatoare la adresa Coreei de Sud nu va hrăni poporul, din contră
Sursa foto: Foto:Trocaire
24 Apr 2012   •   08:25

Casa Albă previne administraţia din Coreea de Nord că atitudinea sa beligerantă nu o ajută să pună capăt izolării sale pe scena internaţională, nici să îşi hrănească poporul, după ce armata de la Phenian a ameninţat că va transforma părţi din Seul în "cenuşă", relatează AFP.
   
"Atitudinea provocatoare a Coreei de Nord nu face nimic pentru a îi hrăni poporul, din contră. Nu face nimic pentru creşterea economiei, din contră. Nu face nimic pentru reducerea izolării regimului de restul lumii, din contră", a afirmat purtătorul de cuvânt al preşedintelui american Barack Obama, Jay Carney.
   
Coreea de Nord, care lansează des provocări la adresa Sudului, a ridicat tonul în ultimele săptămâni împotriva preşedintelui Lee Myung-bak, creând temeri cu privire la o acţiune militară unilaterală. Aceasta a ameninţat mai ales să transforme "în cenuşă" anumite zone din Seul.
   
"Acţiunile speciale ale forţelor noastre armate revoluţionare vor începe în curând să răspundă provocărilor grupului de trădători", a afirmat armata nord-coreeană, citată de agenţia oficială KCNA.

×
Parteneri
Craterul de pe strada din Slănic Prahova are o adâncime de 18 metri
x close