Antena 3 CNN Externe SUA caută un ?parteneriat total? cu Rusia pentru sistemul antirachete

SUA caută un ?parteneriat total? cu Rusia pentru sistemul antirachete

SUA caută un ?parteneriat total? cu Rusia pentru sistemul antirachete
Sursa foto: lansare racheta
10 Iul 2009   •   16:51

Administraţia Obama caută un ?parteneriat total? cu Moscova pentru a echilibra diferenţele privind apărarea antirachetă ce afectat relaţiile ruso-americane câţiva ani, a anunţat şeful Agenţiei de Apărare Antirachetă a Pentagonului.

Comentariile sale vin pe fondul discuţiilor dintre Barack Obama şi Moscova de reducere a armelor nucleare şi a calculului dacă să se continue cu planul epocii Bush de a plasa 10 rachete interceptoare în Polonia şi un radar în Cehia- planuri la care Moscova se opune.
?Noua abordare este de a prezenta ideile, şi nu să avem un plan pe deplin dezvoltat?, declara generalul Patrick O'Reilly, citat de Reuters, referindu-se la discuţiile privind apărarea antirachetă cu Rusia.
?Trebuie să înaintezi într-un ritm prudent pentru că ai decizii de colaborare, decizii intermediare pe parcurs, aşa că este un parteneriat adevărat?.
În timpul vizitei de la Moscova din această săptămână, Obama a cerut intrarea într-o nouă epocă a securităţii bilaterale concentrată pe interese reciproce. El şi preşedintele Dmitri Medvedev au căzut de acod să urmeze un plan, dezvoltat iniţial în anii 90, pentru a deschide un centru de avertizare care să monitorizeze lansările de oriunde din lume.

O'Reilly a declarat că nu a primit niciun ordin să ?devieze" de la extinderea apărării americane antirachetă în Polonia şi Cehia, o idee pe care Moscova o califica ca ameninţare la adresa securităţii sale.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: scutul antiracheta
Parteneri
Negocieri intense pentru evitarea grevei generale a poștașilor
x close