Antena 3 CNN Externe SUA cere statelor arabe să dea un impuls procesului de pace din Orientul Mijlociu

SUA cere statelor arabe să dea un impuls procesului de pace din Orientul Mijlociu

SUA cere statelor arabe să dea un impuls procesului de pace din Orientul Mijlociu
Sursa foto: colonii evreiesti
29 Iul 2009   •   21:24

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a declarat că ţara sa face tot ce poate pentru a merge mai departe cu procesul de pace cu palestinienii.
Declaraţiile lui Netanyahu au venit la întâlnirea de la Ierusalim cu George Mitchell, trimisul special american pentru Orientul Mijlociu, scrie Ha'aretz. De atlfel, acesta din urmă arăta că există unele înţelegeri ce ar putea ajuta la avansarea în procesul de pace, fără a da detalii.
În plus, Casa Albă a cerut unui număr de cel puţin şapte state arabe să ia în considerarea ce ar putea face în schimbul unei promisiuni israeliene de a opri colonizarea Cisiordaniei.
Administraţia americană apelează la ţările arabe moderate din regiune să dea un impuls eforturilor de revigorarea de discuţiilor israeliano-palestiniene.
Se presupune că americanii au cerut birouri comerciale, zboruri între state şi schimburi culturale.
Pe de altă parte, şeful armatei israeliene declara că forţele militare monitorizează cu atenţie situaţia de la graniţa cu Liban, dar nu se aşteaptă la izbucnirea unor ostilităţi pe acest front.
Şeful statului major Gabi Aşkenazi sublinia că ?pentru moment este linişte la graniţă?, deşi făcea referire la expozia unui depozit de armament ce aparţine Hezbollahului. Deşi nota că evenimentul este grav, a punctat că nu consideră posibilă declanşarea unui nou conflict.
Oficiali israelieni apreciau recent, referindu-se la situaţia din sudul Libanului, că evenimentele ar sugera că Hezbollah, grupul armat al libanezilor şiiţi cu care Israel a luptat în 2006, ar căuta declanşarea unui nou conflict
Luni, oficiali israelieni arătau că Hezbollah forţează escladarea tensiunii la graniţă prin organizarea de demonstraţii în regiunea Har Dov.
Antena3.ro

×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close