Antena 3 CNN Externe SUA consideră al Qaeda cea mai mare ameninţare

SUA consideră al Qaeda cea mai mare ameninţare

SUA consideră al Qaeda cea mai mare ameninţare
Sursa foto: al qaeda
17 Noi 2009   •   16:42

Preşedintele american Barack Obama a declarat că al Qaeda încă rămâne cea mai mare ameninţare la adresa securităţii americane, în timp ce consilierii său au mărit presiunea pe Afganistan şi Pakistan să coopereze cu strategia Washingtonului în regiune.
Ca un semn că presiunea ar da rezultate, Afganistan a anunţat ulterior că formează o nouă unitate anti-corupţie să lupte cu fenomenul, măsură considerată ca necesară pentru câştigarea sprijinului popular în războiul cu talibanii.
Obama este aproape de a lua o decizie privind strategia în Afganistan care ar include şi dacă să suplimenteze trupele cu 40.000 soldaţi.


"Continuu să cred că cea mai mare ameninţare pentru securitatea Statelor Unite sunt reţelele teroriste precum al Qaeda," declara Obama studenţilor chinezi în decursul unei vizite la Shanghai, parte a turneului prin Asia.

"Acum s-au deplasat peste graniţa Afganistanului şi sunt în Pakistan, dar continuă să aibă reţele cu alte organizaţii extremiste în regiune şi cred că este important să stabilizăm Afganistan."
Unul din consilierii de top ai lui Obama a cerut preşedintelui pakistanez Asif Ali Zardari să conlucreze cu SUA în combaterea extremiştilor, scrie New York Times. În schimb se promit mai multe beneficii, printre care cooperarea militară şi colaborarea mai mare pe serviciile secrete.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: razboiul din Afganistan Barack Obama
Parteneri
Prognoza meteo ANM pentru luna mai. Vremea se schimbă după Paște
x close