Antena 3 CNN Externe SUA contrazic Rusia privind incidentul dintre un distrugător american și unul rus în apele teritoriale ale Rusiei

SUA contrazic Rusia privind incidentul dintre un distrugător american și unul rus în apele teritoriale ale Rusiei

Marina SUA neagă acuzațiile Ministerului Apărării din Rusia potrivit cărora, pe 15 octombrie, o navă rusească de luptă a împiedicat un distrugător american să încerce pătrunderea în apele teritoriale ale Rusiei, în Marea Japoniei.

SUA contrazic Rusia privind incidentul dintre un distrugător american și unul rus în apele teritoriale ale Rusiei
Sursa foto: Twitter/UsanasF
de Alexandra Ionescu    |    17 Oct 2021   •   14:21

Marina SUA neagă acuzațiile Ministerului Apărării din Rusia potrivit cărora, pe 15 octombrie,  o navă rusească de luptă a împiedicat un distrugător american să încerce pătrunderea în apele teritoriale ale Rusiei, în Marea Japoniei.

Ministrul rus al apărării a spus că nava anti-submarin, Admiral Tributs a semnalizat că USS Chafee era în zona ”închisă navigării din cauza exercițiilor de artilerie”. Distrugătorul SUA nu și-a schimbat cursul, și a ridicat steagurile, ceea ce înseamnă că era pregătită să lanseze un elicopter, și făcând asta nu putea să își schimbe cursul și viteza.

Într-un comunicat al departamentului de relații publice al Flotei americane din Pacific, emis vineri după-amiază, sunt respinse categoric acuzațiile rusești.

„Declarația Ministerului Apărării din Rusia cu privire la interacțiunea dintre cele două nave ale forțelor noastre navale este falsă”, se afirmă în comunicat. „În timp ce USS Chafee  desfășura operații de rutină în apele internaționale din Marea Japoniei, pe 15 octombrie 2021, un distrugător rus din clasa Udaloy s-a apropiat la aproximativ 60 de metri de USS Chafee, în timp ce nava se pregătea pentru desfășurarea operațiilor de zbor de la bord”.

„Interacțiunea a fost sigură și profesională”, au ținut să sublinieze militarii americani, care au precizat că „Rusia a emis o notificare către Airman and Mariners (NOTAM / NOTMAR) pentru această zonă, însă pentru [un interval orar] mai târziu în cursul zilei. Notificarea nu era în vigoare la momentul interacțiunii. În tot acest timp, USS Chafee a efectuat operații în conformitate cu dreptul și procedurile  internaționale. Statele Unite vor continua să zboare, să navigheze și să opereze acolo unde dreptul internațional permite acest lucru.”

×
Subiecte în articol: SUA Rusia distrugator marea japoniei
Parteneri
Programul magazinelor mari din România, de Paște
x close