Antena 3 CNN Externe SUA: Contribuţia noastră la apărarea statelor NATO din Europa nu va fi afectată

SUA: Contribuţia noastră la apărarea statelor NATO din Europa nu va fi afectată

SUA: Contribuţia noastră la apărarea statelor NATO din Europa nu va fi afectată
Sursa foto: Foto: Agerpres/Xinhua
16 Mar 2013   •   15:30

Contribuţia SUA la apărarea statelor NATO din Europa nu va fi afectată, se arată într-un comunicat al Ambasadei SUA, în care se precizează că implementarea bazei din România în cadrul Fazei 2 a EPAA rămâne în acelaşi calendar şi în acelaşi buget.
   
"Rămânem ferm angajaţi în programul pentru Fazele 1-3 ale EPAA, care reprezintă contribuţia Statelor Unite la sistemul antirachetă al NATO. Contribuţia SUA la apărarea statelor NATO din Europa nu va fi afectată. Fazele 1-3 din EPAA vor continua să asigure apărare Europei, iar Faza 3 în particular va oferi în continuare acoperire pentru teritoriile şi populaţiile NATO din Europa", se arată într-un comunicat al Ambasadei SUA, remis Mediafax.
   
Sursa menţionată face precizări în legătură cu bazele din România şi Polonia.
   
"Angajarea noastră în fazele 1-3 include dezvoltarea amplasărilor de apărare antirachetă în România în orizontul de timp 2015, ca parte a Fazei 2, şi în Polonia în orizontul de timp 2018, ca parte a Fazei 3. Ambele aceste dezvoltări rămân în calendar şi în buget, în ambele ţări lucrându-se pentru implementarea acestora. În fapt, construcţia bazei din România este programată să înceapă în acest an şi, de asemenea, vom începe în acest an achiziţiile de echipament pentru baza din Polonia, în cadrul Fazei 3", se arată în comunicat.
   
Administraţia SUA a informat că a decis să ajusteze sistemul de apărare antirachetă din Europa prin renunţarea la introducerea unor rachete interceptoare, urmând în schimb să dezvolte măsuri de protecţie antirachetă pe teritoriul SUA urmare a ameninţărilor din partea RPD Coreene, potrivit MAE.

×
Parteneri
Afacerea cu care doi români din Bihor au dat lovitura
x close