Antena 3 CNN Externe SUA: Curtea Supremă reafirmă dreptul americanilor de a purta arme

SUA: Curtea Supremă reafirmă dreptul americanilor de a purta arme

SUA: Curtea Supremă reafirmă dreptul americanilor de a purta arme
29 Iun 2010   •   22:20

Curtea Supremă a Statelor Unite a reafirmat dreptul americanilor de a deţine arme, aprecind că o interdicţie din Chicago este ilegală.

 

Decizia i-a satisfăcut pe cei care au promovat al Doilea  Amendament constituţional ce prevede dreptul a avea şi purta arme.

Activiştii acestui drept au contestat legile din Chicago şi suburbia sa Oak Park, Illinois, unde armele de foc au fost interzise timp de aproape 30 de ani.

Sentinţa, cu cinci voturi la patru-presupune că o decizie din 2008 de a respinge o interdicţie a armelor în   Washington DC se va aplica la nivel naţional.

Deşi sentinţa împiedică o interzicere, judecătorul Samuel Alito declara că aceasta nu elimină capacitatea statelor şi oraşelor de "a găsi soluţii la problemele sociale ce se aplică nevoilor şi valorilor locale ".

Sentinţa extinde dreptul federal de a deţine arme la toate 50 de state şi vine în pofida opoziţiei grupurilor de control al armelor şi oraşul  Chicago.

Dezbaterea pe marginea semnificaţiei exacte al celui de-al Doilea Amendament a divizat SUA timp de ani.

Oricum, acest  verdict nu va rezolva întrebările şi numeroasele provocări legale despre ce tip ce control al armelor este permis.

 

Antena3.ro

 

×
Subiecte în articol: Curtea Suprema arme de foc
Parteneri
Sondaj CURS: Trei candidaţi despărţiţi de doar 4% la PMB
x close