Antena 3 CNN Externe SUA dă asigurări că NU a fost ascultat telefonul premierului David Cameron

SUA dă asigurări că NU a fost ascultat telefonul premierului David Cameron

SUA dă asigurări că NU a fost ascultat telefonul premierului David Cameron
Sursa foto: Foto: Agerpres/AP
26 Oct 2013   •   14:03
Convorbirile telefonice ale premierului britanic David Cameron nu au fost supravegheate de SUA, a declarat, pentru BBC, Caitlin Hayden, purtător de cuvânt al Consiliului de Securitate Naţională, transmite sâmbătă EFE, conform Agerpres.
 
Întrebată în legătură cu premierul britanic, Caitlin Hayden a răspuns: 'Pot confirma, comunicaţiile sale nu au fost şi nu vor fi supravegheate de SUA'.
 
Conform dezvăluirilor din presă, Agenţia Naţională de Securitate (NSA) a SUA a interceptat telefonul mobil al cancelarului german, Angela Merkel, şi a monitorizat milioane de apeluri telefonice în Franţa.
 
Potrivit ziarului britanic 'The Guardian', care cita un document din 2006 dezvăluit de fostul consultant Edward Snowden, NSA a spionat convorbirile telefonice purtate de 35 de lideri din întreaga lume.
 
Guvernul lui Barack Obama nu a spus clar dacă a spionat-o sau nu în trecut pe Angela Merkel, însă a subliniat că, în prezent, nu sunt interceptate comunicaţiile sale. La rândul său, cancelarul a spus că este 'absolut inacceptabil spionajul între prieteni şi aliaţi'.
 
David Cameron, unul dintre cei mai fermi aliaţi ai SUA, a refuzat să comenteze în legătură cu scandalul privind spionajul american în Europa, însă a luat apărarea activităţii desfăşurate de serviciile de informaţii în lupta împotriva terorismului.
 
Într-o conferinţă de presă desfăşurată la sfârşitul Consiliului European de la Bruxelles, Cameron a criticat gestul lui Edward Snowden de a face dezvăluiri asupra activităţilor de spionaj. Aceste dezvăluiri, a spus el, 'fac mult mai dificilă protecţia' ţărilor şi a populaţiei.
 

×
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close