Antena 3 CNN Externe SUA dau explicaţii europenilor privind spionajul. Mesajul lui Barack Obama pentru Angela Merkel

SUA dau explicaţii europenilor privind spionajul. Mesajul lui Barack Obama pentru Angela Merkel

SUA dau explicaţii europenilor privind spionajul. Mesajul lui Barack Obama pentru Angela Merkel
Sursa foto: Foto:larepublica.pe
04 Iul 2013   •   09:07

Preşedintele american Barack Obama a asigurat-o miercuri pe cancelarul german Angela Merkel că Statele Unite ale Americii "iau în serios" îngrijorările europene ce au urmat dezvăluirilor cu privire la spionajul practicat de americani în Europa, transmite France Presse, citat de Agerpres.

Responsabili ai celor două ţări ar urma să se întâlnească pentru a discuta aceste probleme mai în detaliu în următoarele zile, au mai convenit Barack Obama şi Angela Merkel în cadrul unei convorbiri telefonice pe care au avut-o miercuri, a anunţat Casa Albă într-un comunicat.

"Cei doi conducători au reiterat importanţa continuării unei cooperări strânse între serviciile noastre de informaţii în lupta împotriva terorismului şi a altor ameninţări la adresa SUA, a Germaniei şi a aliaţilor noştri", a precizat Casa Albă.

Printre altele, Casa Albă a confirmat că un grup transatlantic de experţi se va reuni "începând cu 8 iulie" pentru a schimba informaţii pe tema programului american de monitorizare a comunicaţiilor Prism ce vizează de asemenea cetăţeni europeni, potrivit dezvăluirilor făcute de fostul consultant al Agenţiei Naţionale de Securitate /NSA/ Edward Snowden.

Totodată, cei doi lideri şi-au exprimat "sprijinul important pentru deschiderea negocierilor privind acordul de liber-schimb dintre SUA şi UE" programate să înceapă luni, conform aceleiaşi surse.

Acest proces de negocieri a fost pus sub semnul întrebării de mai multe state europene, printre care şi Franţa, după ce Snowden a dezvăluit existenţa unui sistem de spionaj american îndreptat asupra instituţiilor europene.

×
Parteneri
ANM anunţă un nou ciclon care ameninţă România
x close