Antena 3 CNN Externe SUA dezvoltă rachete supersonice ce pot lovi oriunde într-o oră

SUA dezvoltă rachete supersonice ce pot lovi oriunde într-o oră

SUA dezvoltă rachete supersonice ce pot lovi oriunde într-o oră
Sursa foto: racheta supersonica
26 Apr 2010   •   08:02

Afectaţi de amintirea oportunităţii pierdute de a-l ucide pe Osama Bin Laden înainte de ataca World Trade Center din New York, strategii militari americani ai obţinut sprijinul preşedintelui american Barack Obama pentru noi arme de mare viteză de nou generaţie ce pot lovi oriunde pe Pământ într-o oră.
Interesul lui Obama pentru Prompt Global Strike (PGS- Atac Global Prompt), program de înarmare nonnuclear, a alarmat China şi Rusia şi a complicat negocierile pentru reducerea arsenalului.
Oficiali de la Casa Albă au confirmat, săptămâna trecută, că preşedintele care a obţinut un premiu Nobel pentru pace ia în considerare desfăşurarea de rachete supersonice ce pot atinge ţinte cu viteze de Mach 5 - 6125 km/h.

Aceasta este de aproape cinci ori mai mare decât racheta de croazieră Tomahawk ce l-a ratat cu puţin pe Bin Laden la o bază de antrenament din Afganistan în 1998.
?Capacitatea de a ataca o serie largă de ţinte la nivel intercontinental, prompt şi fără a recurge la arme nucleare, este de o importanţă esenţială pentru securitatea americană? arăta analistul Daniel Goure, de la Institutul Lexington din Virginia.
Casa Albă a cerut aproape 250 milioane de dolari în fonduri de la Congres pentru anul următor pentru cercetare în tehnologii supersonice-

Noua armă ar putea fi lansate din aer, pământ sau apă pe cachete ce zboară la altitudine de peste 100 km. Racheta eliberează un avion supersonic fără pilor ce primşte informaţii de la satelit în timp ce se îndreaptă spre ţintă.

Serghei Lavrov, ministrul rus de extern, avertiza la începutul lunii că ?statele cu greu vor accepta o situaţie în care armele nuclear dispar, dar arme nu mai puţin destabilizatoare apar la unii membri ai comunităţii internaţionale?.
Pentagonul a început deja testele la sisteme de rachete ce ar putea fi folosite în programul PGS .

Antena3.ro

×
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close