Antena 3 CNN Externe SUA: Discursul lui Al-Assad, o nouă tentativă a regimului sirian de a se agăţa de putere

SUA: Discursul lui Al-Assad, o nouă tentativă a regimului sirian de a se agăţa de putere

SUA: Discursul lui Al-Assad, o nouă tentativă a regimului sirian de a se agăţa de putere
Sursa foto: Foto: globalresearch.ca
07 Ian 2013   •   08:52

Statele Unite ale Americii cataloghează discursul preşedintelui sirian Bashar Al-Assad ca fiind "o nouă tentativă a regimului de a se agăţa de putere şi de a nu întreprinde nimic în favoarea unei tranziţii politice".

"Iniţiativa sa este ruptă de realitate şi subminează eforturile depuse de mediatorul Lakhdar Brahimi, iar asta va avea ca singur rezultat continuarea represiunii sângeroase a poporului sirian”, a afirmat într-un comunicat purtătoarea de cuvânt a Departamentului de Stat, Victoria Nuland, citat de rttnews.com.

"De aproximativ doi ani, regimul Assad îşi brutalizează poporul (...) Al-Assad trebuie să demisioneze pentru a permite o soluţie politică şi o tranziţie democratică, în acord cu aspiraţiile sirienilor", a mai adăugat purtătoarea de cuvânt.

Comunicatul Depertamentului de Stat vine după ce preşedintele sirian a propus înfiinţarea unui nou Cabinet şi a umei noi Constituţii, declarând totodată că ţara sa nu acceptă ordine, ci doar sfaturi.

"Asistăm la un conflict între naţiunea siriană şi inamicii săi, între poporul sirian şi criminali", a declarat liderul sirian, denunţând presupuse "tentative de divizare a Siriei".



×
Parteneri
Nouă metodă de înșelătorie în România în numele ministrului Energiei
x close