Antena 3 CNN Externe SUA. Doi neonazişti plănuiau să-l omoare pe Obama şi alte 88 de persoane de culoare

SUA. Doi neonazişti plănuiau să-l omoare pe Obama şi alte 88 de persoane de culoare

SUA. Doi neonazişti plănuiau să-l omoare pe Obama şi alte 88 de persoane de culoare
28 Oct 2008   •   11:44

Cu o săptămână înaintea alegerilor prezidenţiale din Statele Unite, doi tineri neonazişti au fost arestaţi pentru un complot de asasinare a candidatului democrat, Barack Obama. Planurile celor doi erau sinistre: ei doreau să ucidă, în total, 88 de oameni de culoare dintre care 14 urmau să fie decapitaţi.
Daniel Cowart, de 20 de ani, şi Paul Schlesselman, de 18 ani, sunt descrişi de agenţii federali drept "neonazişti cu capetele rase".
Ei au fost surprinşi când se pregăteau să spargă un magazin de armament. Aveau deja asupra lor o carabină, o armă cu ţeava retezată şi trei pistoale.
Cowart şi Schlesselman le-au dezvăluit anchetatorilor că plănuiau să atace o şcoală şi să ucidă cât mai mulţi elevi de culoare.
Punctul culminant al măcelului urma să fie asasinarea lui Barack Obama. Neonaziştii se gândeau să-şi lanseze maşina asupra senatorului şi să-l împuşte de la geamul vehiculului.
Ei stabiliseră şi îmbrăcămintea pe care urmau să o poarte în acel moment: smoking alb şi joben.
"Ambii indivizi au declarat că erau dispuşi să moară în timpul atacului", afirmă actul de acuzare. Cowart şi Schlesselman sunt arestaţi fără posibilitatea cauţiunii. Rămâne de văzut dacă ei erau într-adevăr în stare să-şi realizeze planul.
Echipa lui Obama nu a dorit să comenteze ştirea. Senatorul beneficiază de protecţia Serviciului Secret, ca toţi principalii candidaţi la preşedinţie.
Cu toate că planul celor doi avea destul de puţine şanse de reuşită, ştirea a făcut înconjurul Statelor Unite, ţară în care nu mai puţin de patru preşedinţi au fost ucişi în atentate, iar şase au fost ţinta unor astfel de incidente.
Antena 3

×
Subiecte în articol: Barack Obama
Parteneri
Fraudă cu vouchere de vacanţă. Cinci poliţişti implicaţi
x close