Antena 3 CNN Externe Facebook, Google și peste 150 de companii atacă în justiție decretul antiimigrație al lui Donald Trump

Facebook, Google și peste 150 de companii atacă în justiție decretul antiimigrație al lui Donald Trump

Facebook, Google și peste 150 de companii atacă în justiție decretul antiimigrație al lui Donald Trump
Sursa foto: Foto: pixabay.com
20 Apr 2017   •   09:01

Peste 150 de companii americane, majoritatea din sectorul tehnologic, între care unele celebre precum Facebook, Google și Microsoft, au acționat în justiție politica antiimigrație a lui Donald Trump, potrivit France Presse.

Companiile au trimis un document unei Curți de Apel din Virginian care spune că ordinul executiv al lui Trump „provoacă daune substanțiale întreprinderilor americane, salariaților lor și întregii economii”.

Instanța va decide acum asupra legalității ordinului care interzice intrarea refugiaților și cetățenilor din șase țări musulmane.

Scrisoarea companiilor arată că decretul afectează capacitatea întreprinderilor americane de a concura la nivel internațional.

Printre companiile care au semnat acest document se numără și Intel, eBay, Yahoo!, Netflix, societățile miliardarului Elon Musk, SpaceX și Tesla sau cele ale lui Jack Dorsey, Square și Twitter, precum și alte numeroase create recent, precum Airbnb, GoPro, Pinterest, Uber.

Donald Trump a semnat un ordin executiv care vizează reformarea atribuirii vizelor preferate de sectorul tehnologic, între care celebrele vize de tipul H-1B, permise de lucru destinate savanților, inginerilor și programatorilor informatici, care constituie în special o cale de acces pentru mulți specialiști indieni atrași de Silicon Valley.

×
Parteneri
Sondajul care lămureşte mascarada politică
x close