Antena 3 CNN Externe SUA, furioase după ce Israel aprobă construirea a 900 de case în colonii

SUA, furioase după ce Israel aprobă construirea a 900 de case în colonii

SUA, furioase după ce Israel aprobă construirea a 900 de case în colonii
Sursa foto: israel gilo
18 Noi 2009   •   03:51

Relaţiile încordate dintre Israel şi Statele Unite au ajuns la un nou mimin după ce Departamentul de Stat a condamnat construirea a 900 de case în Ierusalimul de est
ca ?alarmantă?.

Marea Britanie a condamnat de asemenea controversa decizie a Israelului de a continua proiectul imobiliar din Gilo, construit pe teren cucerit în războiul din 1967, calificând iniţiativa ca fiind ?greşită.?
Disputa a alimentat tensiunile dintre guvernul israelian de dreapta a lui Benjamin Netanyahu şi principalul susţinător - Washington. Imediat după preluarea funcţiei, preşedintele american a arătat că doreşte îngheţarea completă a activităţii de colonizare a Israelului în Cisiordania şi Ierusalim, pentru a putea fi reluate negocierile de pace.
Urmare a anunţului de marţi, în cadrul unei rare răbufniri diplomatice, purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat, Ian Kelly, arăta că ?găsim decizia Ierusalimului de a înainta cu procesul de extindere a Gilo, în Ierusalem, ca fiind alarmantă.?
?Creden că aceste acţiuni fac mai dificile eforturile noastre? .
De asemenea, ministerul britanic de externe şi-a arătat nemulţumirea, subliniind că un acord credibil implică Ierusalimul ca o capitală comună. ?Decizia privind Gilo este greşită şi noi ne opunem,? arăta Londra.
De asemenea, SUA a protestat şi contra evacuării familiilor palestiniene din Ierusalimul de Est şi demolarea caselor palestinienilor.

Gilo este o suburbie pentru clasa de mijloc din Ierusalim, cu orientare spre Bethlehem, ameninţat şi el de altă colonie, Har Homa, şi unde au fost de asemenea construcţiile.
Antena3.ro

×
Parteneri
Românii cotizează 35 de ani la pensie şi beneficiază doar 12 ani
x close