Antena 3 CNN Externe SUA. Guvernatorul de Illinois, arestat pentru că încerca să "vândă" postul lui Obama

SUA. Guvernatorul de Illinois, arestat pentru că încerca să "vândă" postul lui Obama

SUA. Guvernatorul de Illinois, arestat pentru că încerca să "vândă" postul lui Obama
09 Dec 2008   •   18:36

Guvernatorul statului Illinois, Rod Blagojevich, şi şeful său de personal au fost arestaţi marţi de agenţi FBI, în baza unor acuzaţii de corupţie, informează The New York Times.
Guvernatorul Rod Blagojevich este acuzat de încercarea de a obţine avantaje financiare, prin folosirea infuenţei pe care o are, pentru a desemna un nou senator care să îi succeadă în funcţie preşedintelui american ales, Barack Obama.
Autorităţile federale au primit aprobare din partea unui judecător să îi intercepteze convorbirile guvernatorului. Acesta susţine că declaraţiile sale în cadrul convorbirilor telefonice au fost tot timpul "legale".
"Dacă cineva vrea să-mi intercepteze conversaţiile, foarte bine, e liber să o facă. Apreciez pe oricine vrea să mă înregistreze deschis şi public, dar în cazul celor care umblă cu dispozitive ascunse, le reamintesc că acest caz seamănă cu Nixon şi Watergate", a afirmat guvernatorul, pentru Chicago Tribune.
Corupţia din administraţia Blagojevich s-a aflat în atenţia autorităţilor federale datorită unei scheme pentru obţinerea a 7 milioane de dolari de la companii care încercau să facă afaceri cu statul.
Antoin "Tony" Rezko, cel care s-a ocupat de strângerea fondurilor pentru campania electorală a lui Blagojevich dar şi a lui Obama îşi aşteaptă sentinţa după ce a fost condamnat pentru fraudă. Democratul Blagojevich a ocupat această funcţie din 2003 promiţând că va face curăţenie după dezastrul lăsat de guvernatorul George Ryan.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Barack Obama coruptie arestat
Parteneri
Vremea se schimbă radical în România: Zonele vizate de Cod Galben
x close