Antena 3 CNN Externe SUA, în alertă: Mii de americani riscă să fie contaminaţi cu un germen care poate declanşa o formă mortală de meningită

SUA, în alertă: Mii de americani riscă să fie contaminaţi cu un germen care poate declanşa o formă mortală de meningită

SUA, în alertă: Mii de americani riscă să fie contaminaţi cu un germen care poate declanşa o formă mortală de meningită
Sursa foto: Foto: Videonews
de S.T.    |    05 Oct 2012   •   17:49

Sute sau poate chiar mii de americani care au făcut injecţii cu steroizi pentru dureri de spate în perioada iulie-septembrie riscă să fie contaminaţi cu un germen care poate declanşa o formă mortală de meningită, relatează, vineri, agenţia Associated Press, citată de Agerpres.

Conform Centrului naţional american pentru controlul şi prevenirea bolilor, până în prezent 35 de persoane din şase state din sud-estul SUA s-au îmbolnăvit de meningită fungică şi cinci dintre ele au murit. Cele şase state sunt Tennessee, Virginia, Maryland, Florida, Carolina de Nord şi Indiana.

Se bănuieşte că la originea îmbolnăvirilor se află un steroid contaminat despre care se ştie că a ajuns în 75 de clinici din 23 de state americane. Deocamdată nu este cunoscut cu precizie numărul oamenilor care au primit injecţii cu respectivul steroid sau câţi dintre ei se vor îmbolnăvi.

Timpul de la infectare la declanşarea simptomelor poate varia de la câteva zile la o lună.

Producătorul steroidului, New England Compounding Center of Massachusetts, a rechemat trei loturi constând în total în 17.676 de doze de acetat de metilprednisolon fără conservanţi.

Administraţia americană pentru controlul alimentelor şi medicamentelor a precizat că inspectorii au găsit, în cursul acestei săptămâni, la laboratoarele din Massachusetts o fiolă sigilată cu respectivul steroid care era contaminată şi că au loc teste pentru a stabili dacă este vorba de aceeaşi ciupercă învinuită pentru îmbolnăvirile de meningită.

×
Subiecte în articol: SUA alerta americani
Parteneri
Sondaj CURS: Trei candidaţi despărţiţi de doar 4% la PMB
x close