Antena 3 CNN Externe SUA, în faţa unei reforme istorice. Americanii cu venituri mici ar putea beneficia de asigurări medicale

SUA, în faţa unei reforme istorice. Americanii cu venituri mici ar putea beneficia de asigurări medicale

SUA, în faţa unei reforme istorice.  Americanii cu venituri mici ar putea beneficia de asigurări medicale
Sursa foto: obama
21 Mar 2010   •   17:45

Camera Reprezentanţilor va vota, duminică seară, asupra reformei sistemului american de sănătate. Măsura le-ar permite celor 32 de milioane de americani neasiguraţi să beneficieze de îngrijiri medicale. Opoziţia spune că reforma este socialistă şi extrem de costisitoare.

Americanii se pregătesc de o reformă istorică a sistemului asigurărilor medicale din Statele Unite. Se aşteaptă votul în Camera Reprezentanţilor. O decizie favorabilă le-ar permite şi americanilor cu venituri foarte mici să fie asiguraţi prin sistemul medical de stat.

"Este unul dintre acele momente în care poţi să spui sincer: la naiba, de asta am ajuns aici. De asta am intrat în politică, de asta m-am angajat în sistemul public. De aceea am făcut aceste sacrificii", a declarat Barack Obama, preşedintele SUA.

Camera Reprezentanţilor se va pronunţa asupra proiectului de lege adoptat în Senat la 24 decembrie. Pentru a fi adoptat textul este nevoie de o majoritate de 216 voturi. Republicanii se împotrivesc cu fermitate reformei, pe care o consideră socialistă şi mult prea costisitoare.

"Republicanii din Camera Reprezentanţilor sunt hotărâţi să rămână alături de poporul american şi să se opună cu toate forţele preluării de către guvern a sistemului de sănătate."

Dacă va fi aprobată, va fi nevoie de fonduri de peste 940 de miliarde de dolari în următorii zece ani. Reforma ar trebui, pe de altă parte, să reducă deficitul american cu 138 de miliarde de dolari. În plus, va permite accesul la o asigurare medicală pentru 32 de milioane de americani care în prezent nu beneficiază de acoperire a cheltuielilor în caz de boală.

Antena 3

×
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close