Antena 3 CNN Externe SUA își îndeamnă cetățenii să părăsească imediat Transnistria

SUA își îndeamnă cetățenii să părăsească imediat Transnistria

SUA își îndeamnă cetățenii să părăsească imediat Transnistria din cauza atacurilor din ultimele zile.

 SUA își îndeamnă cetățenii să părăsească imediat Transnistria
Sursa foto: hepta
de Alexandra Ionescu    |    28 Apr 2022   •   23:29

Ambasada SUA din Republica Moldova a emis o alertă de securitate pentru cetățenii americani aflați în Transnistria.

„Pe 25 și 26 aprilie au fost explozii în Tiraspol și lângă Mayak, în regiunea separatistă Transnistria. Ambasada SUA monitorizează îndeaproape situația. Sfătuim cetățenii americani aflați în Transnistria să plece imediat”, este anunțul publicat pe pagina de internet a ambasadei.

Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al președintelui rus, Vladimir Putin, a declarat că situația din Transnistria ”provoacă îngrijorare” la Kremlin, iar purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Externe rus, Maria Zaharova a declarat că ”Rusia consideră incidentele recente din regiunea separatistă Transnistria a Republicii Moldova drept o tentativă de a atrage această regiune în conflictul mai amplu din Ucraina”.

Pe 26 aprilie a fost introdus în regiunea transnistreană un ”cod roșu” al amenințării teroriste. În acest sens, evenimentele de masă cu ocazia Zilei Victoriei din 9 mai au fost anulate, iar învățământul a trecut online.

Liderul separatiştilor, Vadim Krasnoselski, a dat vina pe anumite grupări care au venit din Ucraina şi a îndemnat la reţinere pentru a evita izbucnirea unui conflict militar.

 

×
Parteneri
Orașul din Europa care cere ca ziua să aibă 26 de ore în loc de 24
x close