Antena 3 CNN Externe SUA îndeamnă Egiptul să accelereze procesul de tranziţie politică

SUA îndeamnă Egiptul să accelereze procesul de tranziţie politică

SUA îndeamnă Egiptul să accelereze procesul de tranziţie politică
Sursa foto: Foto: INTACT Images/EPA
16 Iun 2012   •   16:45

Secretarul american al Apărării Leon Panetta l-a sunat vineri seara pe şeful puterii militare egiptene, mareşalul Husein Tantawi, îndemnându-l să accelereze procesul de tranziţie politică din ţară, a anunţat Pentagonul, relatează AFP.
   
Într-o conversaţie telefonică, Panetta a evocat împreună cu mareşalul Tantawi "evenimentele actuale din Egipt, inclusiv recenta hotărâre a Înaltei Curţi Constituţionale", care a invalidat alegerile legislative câştigate de către islamişti, precizează Pentagonul într-un comunicat.
   
"Secretarul Panetta a evidenţiat necesitatea unei avansări mai rapide în procesul de tranziţie politică din Egipt, dar şi în vederea organizării rapide de noi alegeri legislative", mai precizează Pentagonul.
   
În cursul conversaţiei, mareşalul Tantawi a reiterat angajamentul Consiliului Suprem al Forţelor Armate (CFSA) "de a organiza un scrutin prezidenţial liber şi just, aşa cum s-a prevăzut, şi de a transfera puterea unui Guvern ales democratic, până la 1 iulie", se mai arată în comunicatul american.
   
Aproximativ 50 de milioane de egipteni sunt chemaţi sâmbătă şi duminică să îl aleagă pe succesorul lui Hosni Mubarak, îndepărtat la putere de către o revoltă populară în februarie 2011. Ei au de optat între ultimul premier al lui Mubarak, Ahmed Shafiq, şi reprezentantul Fraţilor Musulmani Mohammed Morsi.

×
Parteneri
Imagini spectaculoase în România - Aurora boreală surprinsă în Bacău
x close