Antena 3 CNN Externe SUA îşi vor menţine navele de război în Golful Persic, în pofida avertismentelor Iranului

SUA îşi vor menţine navele de război în Golful Persic, în pofida avertismentelor Iranului

SUA îşi vor menţine navele de război în Golful Persic, în pofida avertismentelor Iranului
03 Ian 2012   •   21:51

Statele Unite au promis marţi că îşi vor menţine navele de război în Golful Persic, în pofida avertismentelor Iranului, a declarat marţi Pentagonul, citat de AFP. Recent, Iranul a organizat o demonstraţie de forţă în zona strâmtorii Ormuz
   
"Desfăşurarea echipamentelor militare americane în Golful Persic va fi menţinută la nivelul pe care îl are de decenii", a anunţat purtătorul de cuvânt al Pentagonului, George Little, într-un comunicat.
   
Deplasările portavioanelor în Golful Persic şi în strâmtoarea Ormuz, un punct strategic pentru traficul maritim petrolier, au loc în baza unui angajament militar american de multă vreme, atât pentru a garanta securitatea operaţiunilor militare americane în regiune, cât şi pentru a proteja regulile internaţionale ale comerţului maritim, a precizat purtătorul de cuvânt.
   
"Trecerile noastre prin strâmtoarea Ormuz sunt conforme cu legislaţia internaţională care garantează dreptul de trecere vaselor noastre", a declarat el.
   
"Suntem angajaţi să protejăm regulile comerţului maritim, baze ale prosperităţii internaţionale, este unul dintre principalele motive ale prezenţei militare americane în regiune", a adăugat el.
   
Portavionul american John C. Stennis, care se afla în Golf, a traversat săptămâna trecută strâmtoarea Ormuz pentru a merge în Marea Oman, în timpul manevrelor navale iraniene, care au durat zece zile, în zona strâmtorii.
   
Un oficial militar iranian de rang înalt a avertizat marţi Statele Unite să nu mai trimită portavioane în Golf. Nava americană va trebui să înfrunte "toată forţa" Marinei iraniene dacă revine, a avertizat un oficial militar iranian.

×
Subiecte în articol: SUA Golful Persic
Parteneri
Creștere progresivă a contribuţiei la pensii. Milioane de români vizați
x close