Antena 3 CNN Externe SUA, la un pas de catastrofă naţională. Acest fenomen natural va face ca preţurile alimentelor să explodeze

SUA, la un pas de catastrofă naţională. Acest fenomen natural va face ca preţurile alimentelor să explodeze

SUA, la un pas de catastrofă naţională. Acest fenomen natural va face ca preţurile alimentelor să explodeze
Sursa foto: Foto: eriniseclectic.wordpress.com
19 Iul 2012   •   07:17

Alarmă în Statele Unite: ţara se confruntă cu cea mai gravă secetă din ultimii 25 de ani iar recolta de cereale este în mare pericol. Preţurile alimentelor au început deja să crească, mai ales că meteorologii nu pot spune, deocamdată, când vor veni ploile şi dacă-i vor mai ajuta cu ceva pe fermieri.

Seceta din acest an ar putea fi chiar mai gravă decât cea din 1988, intrată în istorie ca o catastrofă naţională, care a compromis 30 la sută din recolta de cereale. Acum, pagubele vor fi cel puţin la fel de mari.

Peste 60 la sută din teritoriul Statelor Unite este afectat de secetă iar meteorologii prevăd că nici luna aceasta nu va cădea niciun strop de ploaie.



Crescătorii de animale sunt de-a dreptul disperaţi: din lipsă de nutreţ, vor fi, probabil, nevoiţi să renunţe la o parte din turmele lor.

Efectele secetei se văd, deja, în magazine. În ultimele luni, preţul a crescut cu 50 la sută la porumb şi cu 26 la sută la soia.

Preşedintele Barack Obama a fost informat despre situaţie, de ministrul Agriculturii. Deocamdată, însă, ministrul nu le poate oferi fermierilor decât promisiuni de ajutor. Între timp, dacă seceta continuă, specialiştii prevăd şi alte consecinţe dezastruoase: extinderea incendiilor de pădure şi lipsa apei potabile în oraşe.


×
Subiecte în articol: seceta
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close