Antena 3 CNN Externe SUA. Locuitorii oraşului Paterson, obligaţi să intre în case la miezul nopţii (VIDEO)

SUA. Locuitorii oraşului Paterson, obligaţi să intre în case la miezul nopţii (VIDEO)

SUA. Locuitorii oraşului Paterson, obligaţi să intre în case la miezul nopţii (VIDEO)
Sursa foto: ceas
20 Aug 2009   •   14:51

Locuitorii oraşului american Paterson ar putea fi obligaţi să rămână închişi în case între miezul nopţii şi ora şapte dimineaţa. Autorităţile locale se gândesc să interzică total circulaţia civililor pe timpul nopţii, pentru a aduce sub control delicvenţa şi mai ales luptele între bande rivale de tineri.

Câteva recente schimburi nocturne de focuri au făcut mai multe victime şi au îngrozit comunitatea locală, scrie digitaljournal.com.

Experţii susţin că aceasta este prima interdicţie de acest fel care li se aplică şi adulţilor. ?Măsura a fost luată în urma mai multor atacuri armate care au avut loc vara aceasta?, a declarat Jose Torres, primarul localităţii.

Proiectul prevede şi o amendă pentru cei care nu vor respecta interdicţia. Persoanele care vor ieşi din case între aceste ore vor fi nevoite să plătească până la 2.000 de dolari şi să petreacă 90 de zile în închisoare.

Pentru moment, primăria a amânat măsura de teamă că va fi ţinta unor procese. Paterson este cel de-al treilea oraş din statul New Jersey, cu aproape 150 de mii de locuitori.



Antena3.ro

×
Subiecte în articol: SUA locuitori interdictie
Parteneri
Potopul din Dubai explicat de climatologi
x close