Antena 3 Externe SUA. Mai multe bănci sunt investigate pentru spălare de bani folosiţi în trafic de droguri şi activităţi teroriste

SUA. Mai multe bănci sunt investigate pentru spălare de bani folosiţi în trafic de droguri şi activităţi teroriste

de G.S.    |    16 Sep 2012   •   18:37
SUA. Mai multe bănci sunt investigate pentru spălare de bani folosiţi în trafic de droguri şi activităţi teroriste
Sursa foto: Foto: Mediafax

Mai multe bănci americane, printre care JP Morgan şi Bank of America, sunt investigate în Statele Unite pentru spălare de bani folosiţi în traficul de droguri şi activităţi teroriste, relatează AFP.
   
"Autorităţile federale şi locale investighează unele dintre cele mai mari bănci americane care nu au supravegheat corect transferurile de fonduri, ceea ce ar fi permis traficanţilor de droguri şi teroriştilor să spele bani", a relatea publicaţia New York Times, citând mai multe surse.
   
Potrivit publicaţiei, este vorba de una dintre cele mai importante acţiuni împotriva spălării banilor lansate în SUA în ultimele decenii.
   
Investigaţia nu a fost încă finalizată, dar autorităţile sunt pe cale să lanseze acţiuni împotriva JP Morgan şi să ancheteze activităţile mai multor altor bănci mari, între care Bank of America.
   
Reprezentanţii JP Morgan şi Bank of America au refuzat să comenteze.
   
JP Morgan a fost deja în atenţia autorităţilor de reglementare în 2011 pentru posibila încălcare a sancţiunilor economice aplicate de SUA Cubei şi Iranului.
   
Autorităţile americane au lansat deja învestigaţii pentru încălcarea embargourilor şi împotriva mai multor bănci europene mari.
   
Astfel, banca britanică Standard Chartered a fost obligată la plata unei amenzi de 340 milioane de dolari, la jumătatea lunii august.
   
Royal Bank of Scotland este investigată la rândul ei în Statele Unite pentru posibila încălcare a sancţiunilor împotriva Iranului.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close