Antena 3 Externe SUA mobilizează avioane F22 invizibile pe radar în Emiratele Arabe Unite, pe fondul tensiunilor dintre Iran şi aliaţi

SUA mobilizează avioane F22 invizibile pe radar în Emiratele Arabe Unite, pe fondul tensiunilor dintre Iran şi aliaţi

de Antena3.ro    |    01 Mai 2012   •   12:41
SUA mobilizează avioane F22 invizibile pe radar în Emiratele Arabe Unite, pe fondul tensiunilor dintre Iran şi aliaţi
Sursa foto: Foto: infowars.com

Statele Unite au trimis avioane de vânătoare F22 invizibile pe radar în Emiratele Arabe Unite, pe fondul tensiunilor dintre Iran şi vecinii săi aliaţi ai Washingtonului, au anunţat luni oficiali americani citaţi de AFP
   
Aceşti oficiali, citaţi sub acoperirea anonimatului, nu au precizat câte avioane F22 au fost trimise la baza aeriană Al Dhafra.
   
O purtătoare de cuvânt a forţelor aeriene americane a confirmat că au fost mobilizate în regiune mai multe astfel de avioane, fără a menţiona baza sau Iranul.
   
"Forţele aeriene americane au mobilizat avioane F22 (în regiune). Astfel de mobilizări consolidează relaţiile între armate, contribuite la promovarea securităţii regionale, ameliorează operaţiunile aeriene comune", a adăugat maiorul Mary Danner-Jones.
   
Purtătorul de cuvânt al Pentagonului, căpitanul de navă John Kirby, a declarat la rândul său că aceste mobilizări "sunt normale" în măsura în care corespund unei ajustări a forţelor americane din regiune după retragerea contingentului american din Irak.
   
Mobilizarea acestor avioane intervine pe fondul tensiunilor între Emirate şi Iran după o vizită, la 11 aprilie, a preşedintelui Mahmoud Ahmadinejad la Abu Moussa, una dintre cele trei insule din Golf aflate în centrul unui litigiu teritorial între cele două ţări.
   
Această vizită a fost denunţată ca o provocare de Emirate şi Consiliul de cooperare în Golf (CCG - Arabia Saudită, Bahrain, Emiratele Arabe Unite, Kuwait, Oman şi Qatar).
   
Teheranul a preluat controlul asupra Abu Moussa în noiembrie 1971, după plecarea forţelor britanice din Golf înaintea independenţei Emiratelor Arabe Unite.


Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close