Antena 3 CNN Externe SUA neagă existenţa unui acord între administraţia Bush şi Israel

SUA neagă existenţa unui acord între administraţia Bush şi Israel

SUA neagă existenţa unui acord între administraţia Bush şi Israel
Sursa foto: sua israel
08 Iun 2009   •   15:59

În cadrul unui interviu pentru ABC, secretarul american de stat Hillary Clinton arăta că nu există "date oficiale" ale unui acord între administraţia Bush şi Israel privind excepţiile la "îngheţarea" colonizării din Cisiordania.

Oficiali israelieni acuzaseră anterior că Obama nu a respectat o înţelegere cu administraţia Bush ce includea excepţii la "creşterea naturală" a familiilor de acolo. Fostul oficial din administraţia Bush, Elliott Abrams, a făcut declaraţii asemănătoare în Washington Post.

?Era o înţelegere la care s-a ajuns, din câte ni s-a spus, oral. Nu a fost făcută niciodată parte a unui document oficial al negocierilor, aşa cum a ajuns la administraţia noastră. Nimeni din administraţia Bush nu a spus nimănui că o putem găsi în administraţia noastră?, declara Clinton.
?Nimeni într-o poziţie de autoritate la acea vreme nu a spus nimic despre asta. Şi de fapt există de asemenea un document că preşedintele Bush a contrazis până şi acordul oral", sublinia secretarul de stat.
Privitor la presiunea asupra premierului israelian Benjamin Netanyahu de a încheia colonizarea, cerere respinsă ca fiind "iraţională," Clinton a negat că administraţia americană încearcă răsturnarea guvernului acestuia.

?Noi ne prezentăm opiniile. Evident că deciziile despre cum se merge mai departe aparţin israelienilor şi palestinienilor. Dar cred că este un rol potrivit pentru Statele Unite, şi aceasta este ce a decis preşedintele - să sublinieze obstacolele pe care le vede. Cert este că drumul de parcurs care a fost agreat oficial, adoptat de guvernul israelian, spune ceva foarte clar despre colonii. Aşa că preşedintele spune tuturor că ar trebui să respecte obligaţii asumate. Cât despre palestieni, să nu uităm- trebuie să înceteze incitarea contra Israelului. "
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Hillary Clinton secretar de stat
Parteneri
Românii care pot ieși la pensie mai devreme, potrivit noii legi a pensiilor
x close