Antena 3 Externe SUA. Obama îi avertizează pe republicani să finanțeze securitatea internă

SUA. Obama îi avertizează pe republicani să finanțeze securitatea internă

02 Feb 2015   •   22:27
SUA. Obama îi avertizează pe republicani să finanțeze securitatea internă

 Președintele american Barack Obama a prezentat oficial luni propunerea sa de buget pentru anul fiscal 2016 și i-a avertizat pe republicani să asigure finanțarea deplină a Departamentului de Securitate Internă (DHS), în caz contrar țara fiind expusă unui mare risc, informează AGERPRES.

Într-o intervenție avută la sediul DHS, liderul de la Casa Albă a afirmat că a sosit timpul să se pună capăt austerității 'iraționale' care a plafonat cheltuielile pentru inițiative de apărare și securitate internă.

''Dacă republicanii lasă fără finanțare Securitatea Internă atunci va fi sfârșitul oricărei inițiative în cazul apariției unei noi amenințări'', a spus președintele american.

Proiectul de buget prezentat de Obama prevede alocarea a 14 miliarde dolari pentru măsuri de garantare a securității cibernetice, pentru protejarea mai bună a rețelelor informatice ale instituțiilor federale în fața amenințărilor hackerilor.

Finanțarea securității cibernetice a sporit constant în ultimii ani, reflectând intensitatea amenințărilor interne și externe cu care se confruntă companiile americane și agențiile guvernamentale.

În proiectul de buget se prevede desfășurarea de capacități suplimentare de detectare și prevenire, un schimb de informații mai intens cu sectorul privat și cu alte țări și finanțare suplimentară a măsurilor guvernamentale destinate combaterii atacurilor cibernetice.

''Amenințările cibernetice contra sectorului privat, infrastructurii esențiale și guvernului federal arată că niciun sector, nicio rețea și niciun sistem nu sunt imune în fața infiltrării din partea celor care încearcă să fure secrete ori proprietăți comerciale sau guvernamentale și să desfășoare activități subversive'', se menționează într-un comunicat al Casei Albe.


×
Subiecte în articol: SUA Barack Obama republicani

Rămâi la curent cu ce se întâmplă în lume şi când stai pe Facebook. Urmăreşte pagina Ştiri Externe!

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close