Antena 3 CNN Externe SUA oferă ajutor Sudanului pentru a pune capăt genocidului

SUA oferă ajutor Sudanului pentru a pune capăt genocidului

SUA oferă ajutor Sudanului pentru a pune capăt genocidului
Sursa foto: hillary clinton
20 Oct 2009   •   09:22

Administraţia americană a dezvăluit o nouă strategie pentru Sudan, în cadrul căreia SUA va încerca să colaboreze cu guvernul Khartoum, în loc să îl izoleze, chiar dacă Washington îl acuză de genocid în Darfur.
Barack Obama a subliniat însă că ajutoarele vor fi oferite pentru a pune capăt genocidului din Darfur doar dacă sudanezii demonstrează o schimbare în comportament. Dacă nu se ajunge la un rezultat, el a avertizat cu ?presiuni crescânde ? din partea SUA şi a comunităţii internaţionale.

?Dacă guvernul sudanez acţionează pentru a îmbunătăţi situaţia şi pentru avansarea spre pace, vor exista subvenţii. Dacă nu, va exista o presiune crescândă din partea SUA şi a comunităţii internaţionale,? arăta Obama .

Hillary Clinton, secretarul american de stat, a insistat că schimbările trebuie să fie verificabile pentru a pune capăt abuzului din Darfur şi stabilizarea Sudanului de Sud.
Oferta vine după ce pacificatorii din Darfur citau o creştere neobişnuită în activitatea trupelor sudaneze.
SUA înceracă să întărească un fragil acord de pace din 2005 între guvernul din nor şi rebelii din sud înainte de alegerile de anul viitor.
Antena3.ro

×
Parteneri
Tânăr dezbrăcat de jandarmi, pentru a fi verificat de droguri, în Mamaia
x close