Antena 3 CNN Externe SUA: Opt răniţi după ce un telescaun s-a defectat şi cinci cabine au căzut

SUA: Opt răniţi după ce un telescaun s-a defectat şi cinci cabine au căzut

SUA: Opt răniţi după ce un telescaun s-a defectat şi cinci cabine au căzut
Sursa foto: Foto: buzzbox.com
29 Dec 2010   •   15:00

Opt oameni au fost răniţi în statul american Maine, în urma unui accident produs într-o staţiune turistică. Un telescaun s-a defectat şi cinci cabine au căzut pe zăpadă, de la nouă metri înălţime. Peste 200 de persoane au rămas suspendate deasupra pârtiei timp de mai multe ore.

Accidentul a avut loc la o staţiune montană situată la 200 de kilometri nord de localitatea americană Portland. Se pare că mecanismul de funcţionare a telescaunului a cedat, iar cinci cabine au căzut de pe cablul pe care erau ancorate.

Mai multe persoane au plonjat în zăpadă de la nouă metri înălţime. Din fericire, stratul gros de omăt le-a amortizat căderea, astfel că nimeni nu şi-a pierdut viaţa. Opt oameni au ajuns însă la spital cu răni grave.

Peste 200 de turişti au rămas suspendaţi deasupra pârtiei după ce telescaunul s-a blocat. Echipele de intervenţie au reuşit să-i aducă pe toţi în siguranţă la sol, după câteva ore.

Autorităţile au început o anchetă pentru a afla cauzele producerii accdientului. Deocamdată, ei cred că telescaunul a cedat fiindcă era prea vechi. Acesta a fost inaugurat în urmă cu 35 de ani şi urma să fie supus unor lucrări de întreţinere.


×
Subiecte în articol: raniti
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close