Antena 3 CNN Externe SUA ordonă evacuarea tuturor cetăţenilor americani de pe teritoriul statului Yemen. Lista teroriştilor care plănuiesc atentate

SUA ordonă evacuarea tuturor cetăţenilor americani de pe teritoriul statului Yemen. Lista teroriştilor care plănuiesc atentate

SUA ordonă evacuarea tuturor cetăţenilor americani de pe teritoriul statului Yemen. Lista teroriştilor care plănuiesc atentate
Sursa foto: Foto: EPA/ Intact Images
06 Aug 2013   •   12:03

Departamentul de Stat al SUA a ordonat evacuarea tuturor cetăţenilor americani de pe teritoriul statului Yemen, de teama unor atentate teroriste, relatează BBC News.

Personalul ambasadei Marii Britanii din Yemen a fost evacuat

Anunţul vine la câteva zile după ce oficialii SUA au decis închiderea ambasadelor din majoritatea ţărilor arabe, inclusiv Yemen.

SUA au emis săptămâna trecută o alertă mondială de călătorie pentru toţi cetăţenii americani, avertizând asupra riscului sporit de atentate pe care gruparea teroristă Al-Qaida le-ar putea comite în luna august, mai ales în Orientul Mijlociu şi Africa de Nord.

Potrivit AFP, există cel puţin o ameninţare concretă din cauza căreia au fost luate toate aceste măsuri. Într-o înregistrare postată pe forumuri jihadiste, şeful Al-Qaida, Ayman al-Zawahiri, a acuzat SUA că au “complotat” cu armata egipteană şi minoritatea creştină pentru a-l destitui pe preşedintele egiptean Mohamed Morsi.

Lista membrilor Al Qaida

Serviciile de securitate yemenite au publicat o listă cu 25 de presupuşi membri ai reţelei Al Qaida. Lista îi include şi pe cei trei saudiţi suspectaţi de plănuirea atacurilor împotriva instalaţiilor publice şi private ale ţării, informează agenţia EFE.

Teroriştii saudiţi care apar pe listă sunt Ibrahim Rubaish, Ibrahim al Asiri y Meshal al Shaiji.

Între cei yemeniţi se evidenţează Blaidi Yalal, liderul grupului Ansar al Sharia, afiliat la Al Qaida, care avea ca bază de operaţiuni în provincia de sud Abian, înainte de a fi evacuat de armată anul trecut.

Comitetul Suprem de Securitate, autoritatea supremă în domeniu, oferă o recompensă de 5 milioane de riali yemeniţi (23.000 de dolari) celor care furnizează informaţii care să ducă la arestarea oricăruia din presupuşii terorişti.

×
Subiecte în articol: Yemen al Qaida
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close