Antena 3 CNN Externe SUA. Patru persoane care administrează injecţii letale au demisionat, de teamă să nu le fie dezvăluită identitatea

SUA. Patru persoane care administrează injecţii letale au demisionat, de teamă să nu le fie dezvăluită identitatea

SUA. Patru persoane care administrează injecţii letale au demisionat, de teamă să nu le fie dezvăluită identitatea
Sursa foto: injectie letala
03 Apr 2009   •   22:13

Patru angajaţi care administrează injecţiile letale deţinuţilor condamnaţi la moarte în statul american Washington au demisionat. Acestora le era teamă că identitatea lor va fi dăzvăluită, în urma unei decizii a justiţiei de săptămâna trecută, anunţă AFP.

Purtătorul de cuvânt al biroului de procuratură din Washington, Dan Sytman, a declarat că cele patru persoane au demisionat din postul de voluntari, după ce autorităţile au hotărât să le solicite documente care să le ateste calificările, formările şi experienţa.

În urmă cu o săptămână, justiţia a dat dreptate avocatului unuia dintre cei trei condamnaţi la moarte din Washington. Acesta solicita ca membrii echipei de execuţie să-şi facă publice calificările. Imediat după această decizie, cei patru membri au demisionat.


Injecţia letală constituie un subiect de mare interes în SUA, unde mulţi o consideră o practică crudă. Cu toate acestea, Curtea Supermă a decis, în 2008, că această metodă de execuţie nu reprezintă "o pedeapsă crudă şi ieşită din comun".


Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Statele Unite ale Americii
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close