Antena 3 CNN Externe SUA. Patru poliţişti lovesc cu sălbăticie un adolescent prins după ce a comis un jaf

SUA. Patru poliţişti lovesc cu sălbăticie un adolescent prins după ce a comis un jaf

SUA. Patru poliţişti lovesc cu sălbăticie un adolescent prins după ce a comis un jaf
Sursa foto: Foto: Video News
05 Feb 2011   •   15:29

Scandal în Statele Unite, dupa apariţia unor imagini în care patru poliţişti lovesc cu sălbăticie un adolescent doborât la pământ. Poliţiştii au fost deja concediaţi. Vă avertizăm că urmează imagini şocante.

Imaginile sunt într-adevăr revoltătoare. Un adolescent, urmărit după un jaf, este mai întâi lovit de o maşină de poliţie. El cade la pământ şi este clar că nu are de gând să opună vreo rezistenţă. Cu toate acestea, mai mulţi poliţişti se dezlănţuie asupra lui şi îl lovesc violent, cu picioarele şi pumnii, pe unde apucă.

Înregistrarea datează din martie anul trecut, dar nu a putut fi dată publicităţii până acum. 12 din poliţiştii implicaţi au fost sancţionaţi, dar între timp şi-au recăpătat funcţiile. Alţi patru sunt însă, în prezent, judecaţi.

Avocatul unuia din ei a blocat difuzarea înregistrării, pe motiv că ar influenţa procesul în curs. Până la urmă, un judecător a aprobat, totuşi, dezvăluirea imaginilor. Primarul oraşului în care s-a întâmplat incidentul a cerut ca agenţii să fie daţi afară pe loc.

Şeful poliţiei şi sindicatul poliţiştilor afirmă că incidentul este, într-adevăr, grav, dar nu doresc să-l comenteze până când justiţia îşi va spune cuvântul.

 

×
Subiecte în articol: SUA Politie politisti hot adolescent
Parteneri
O dronă militară s-ar fi prăbuşit în apropiere de Brăila
x close