Antena 3 CNN Externe SUA, pe marginea prăpastiei. Liderii americani se declară "moderat optimişti"

SUA, pe marginea prăpastiei. Liderii americani se declară "moderat optimişti"

SUA, pe marginea prăpastiei. Liderii americani se declară "moderat optimişti"
Sursa foto: Foto: INTACT Images/EPA
29 Dec 2012   •   11:45

Barack Obama a anunţat vineri că un acord bugetar rămâne posibil cu Congresul până marţi, în vederea evitării unei cure de austeritate automate în Statele Unite, declarându-se "moderat optimist" în privinţa perspectivei de finalizare a unor negocieri în curs la nivelul Senatului, relatează AFP.
   
"Încă putem ajunge la un acord", a declarat preşedintele american într-o scurtă intervenţie, la Casa Albă, anunţând că în lipsa acestuia va cere liderului majorităţii democrate din Senat, Harry Reid, să prezinte un proiect de lege pentru blocarea creşterilor automate de impozite care urmează să intre în vigoare la 1 ianuarie.
   
Liderul minorităţii republicane în Senat Mitch McConnell, care negociază un plan cu Reid, s-a declarat şi el "optimist" în privinţa eventualităţii unei soluţionări a crizei "zidului bugetar".
   
Reid şi McConnell au participat vineri la o reuniune de peste o oră cu Obama, la Casa Albă, la care au mai asistat preşedintele republican al Camerei Reprezentanţilor John Boehner şi şefa minorităţii democrate în această Cameră Nancy Pelosi.
   
"Am avut o întâlnire la Casa Albă", a declarat McConnell, subliniind că el şi Reid vor coopera cu preşedinţia pentru ajungerea la un acord "încă de duminică" şi evitarea unei cure de austeritate care riscă să introducă din nou în recesiune cea mai importantă economie la nivel mondial.

×
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close