Antena 3 CNN Externe SUA prelungesc programul de colectare a datelor telefonice, după ce a expirat termenul

SUA prelungesc programul de colectare a datelor telefonice, după ce a expirat termenul

SUA prelungesc programul de colectare a datelor telefonice, după ce a expirat termenul
Sursa foto: Foto: Agerpres/AP
12 Oct 2013   •   20:27
Tribunalul secret american însărcinat să se pronunţe asupra programelor în domeniul supravegherii a prelungit programul de colectare a datelor telefonice, după ce acesta a expirat vineri, a anunţat Directorul Naţional al Serviciilor de Informaţii (DNI).
 
Într-un comunicat publicat vineri seara târziu, serviciile Directorului Naţional al Serviciilor de Informaţii (DNI) James Clapper, care supervizează cele 16 agenţii americane, inclusiv NSA, "a decis să declasifice şi să facă public faptul că Guvernul a solicitat Foreign Intelligence Surveillance Court (FISA) să autorizeze din nou colectarea în vrac a metadatelor telefonice şi că acest tribunal a prelungit autorizarea".
 
Această informaţie intră în cadrul "declasificărilor precedente, dat fiind interesul important şi continuu al opiniei publice faţă de programul de colectare a metadatelor telefonice", se arată în comunicat, conform Mediafax.
 
Preşedintele american Barack Obama a promis, la jumătatea lui august, să revizuiască progremele americane de supraveghere, în urma dezbaterilor provocate de dezvăluirile unui fost consultant al Agenţiei Naţionale americane pentru Securitate (NSA), Edward Snowden, care a oferit informaţii despre programe vaste de colectare atât a datelor telefonice, cât şi a datelor digitale.
 
Obama a pledat pentru mai multă transparenţă şi control în privinţa programelor.
 
Administraţia sa a menţinut totodată o linie dură împotriva scurgerilor de informaţii confidenţiale şi îl caută, în continuare, pe Snowden pentru spionaj.
 
Snowden s-a refugiat la Hong Kong şi apoi la Moscova, care i-a acordat un azil temporar.
 

×
Parteneri
E oficial! Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte
x close