Antena 3 CNN Externe SUA promite să recupereze timpul pierdut în combaterea încălzirii globale

SUA promite să recupereze timpul pierdut în combaterea încălzirii globale

SUA promite să recupereze timpul pierdut în combaterea încălzirii globale
Sursa foto: hillary clinton
28 Apr 2009   •   08:35

SUA a promis să recupereze timpul pierdut în privinţa protecţiei mediului. Prezentă la o întâlnire a celor mai mari poluatori, secretarul american de stat, Hillary Clinton, declara că ?schimbarea climatică este un pericol clar şi prezent în lumea noastră, care cere atenţie imediată?, aprecia aceasta în faţa delegaţiilor din cele mai importante 16 economii mondiale, UE şi ONU.
?SUA este pe deplin angajată şi pregătită să conducă şi hotărâtă să recupereze timpul pierdut atât acasă, cât şi în străinătate?.
Întâlnirea de două zile din capitala americană este menită a demara discuţiile înainte de conferinţa internaţională din Copenhaga din decembrie, când se va căuta găsirea unui continuator al Protocolului de la Kyoto,ce limitează emisia de gaze cu efect de seră şi care expiră în 2012.
Actualul preşedinte american este, la nivel declrativ, opusul predecesorului său în materie de combatere a încălzirii globale şi a promis reducerea emisiilor de carbon cu peste 80 de procente până în 2050.
Economiile prezente la discuţiile de la Washington au inclus Australia, Brazilia, Marea Britanie, Canada, China, UE, Franţa, Germania, India, Indonesia, Italia, Japonia, Coreea, Mexic, Rusia, Afirca de Sud şi SUA.
Obama doreşte să reducă emisiile SUA cu circa 15 procente până în 2020, pentru a ajunge la nivelul din 1990.
Antena3.ro

×
Parteneri
Tradiţii şi obiceiuri de Izvorul Tămăduirii
x close