Antena 3 CNN Externe SUA pune o recompensă de 12.000.000 dolari pe capul a doi finanţatori al-Qaida

SUA pune o recompensă de 12.000.000 dolari pe capul a doi finanţatori al-Qaida

SUA pune o recompensă de 12.000.000 dolari pe capul a doi finanţatori al-Qaida
Sursa foto: Foto: nowpublic.com
de M.Z.    |    19 Oct 2012   •   08:59

Aproximativ 12 milioane de dolari - aceasta este suma pe care Statele Unite au oferit-o joi drept recompensă pentru capturarea a doi finanţatori ai reţelei teroriste al-Qaida cu reşedinţa în Iran, a anunţat Departamentul de Stat american.

Mohsen al-Fadhli, înalt conducător al reţelei islamiste şi adjunctul său, Adel Radi Saqr al-Ouahabi al-Harbi, sunt deja daţi în urmărire în Arabia Saudită, după ce au aranjat împreună "transferurile fondurilor prin Iran în contul organizaţiei teroriste al-Qaida", se arată în comunicat, potrivit Reuters.

"Membri ai al-Qaida în Iran, dirijaţi de Fadhli, lucrează pentru a face să circule combatanţi şi fonduri prin Turcia pentru a susţine elementele afiliate la al-Qaida în Siria. (...) Fadhli îşi utilizează, de asemenea, vasta reţea de culegători de fonduri kuweitieni pentru a trimite bani în Siria prin Turcia", mai indică Departamentul de Stat.

Fadhli, în vârstă de 31 de ani, este unul dintre puţinii conducători ai al-Qaida care a fost la curent dinainte cu atacurile planificate în 11 septembrie 2001. El este suspectat, de asemenea, că ar fi colectat fonduri pentru atacarea petrolierului francez Limburg în Yemen, în 2002.

Departamentul de Stat al SUA oferă 7.000.000 de dolari pentru orice informaţie care ar permite localizarea lui.

Harbi, un saudit în vârstă de 25 de ani, este căutat de Arabia Saudită din 2011, pentru că a plecat în Afganistan să se alăture al-Qaida şi să aducă un sprijin pe internet grupului extremist.

Pentru capturarea lui, SUA oferă 5.000.000 de dolari.




×
Subiecte în articol: al-Qaida recompensa
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close